Ponthatárok 2018

Ponthatárok 2018

Érettségi utáni OKJ-s szakképzés
JÓ VÁLASZTÁS=JÓ SZAKMA+JÓ ISKOLA

Ismét egy sor változást hoz a következő tanév. Az érettségi utáni szakképző iskolákat például szakgimnáziumnak fogjuk nevezni. És már megint változik az OKJ. Új szakképesítésekkel, új lehetőségek nyílnak.

1. Jó választás

Iskolánk nappali tagozaton ingyenesen érettségi utáni emelt szintű szakképesítés megszerzésére készíti föl tanulóit. (link: http://szki.kotk.hu/)

A KOTK Külgazdasági Szakközépiskola (szeptembertől: Szakgimnázium) több mint 20 éves hagyományait folytatva alapítványi iskolaként működik tovább, az eddigi szakmai eredményeit megőrizve és fejlesztve, az OKJ változásához igazítva.

A KOTK országszerte elismert, hiszen több mint 60 éve folyamatosan innen kerültek ki a külgazdaság - ma már magas pozíciókat is betöltő - szakemberei.

KOTKA KOTK Budapest központjában, a Blaha Lujza tér, a Nagykörút, a Rákóczi út közelében található. A közlekedési lehetőségek kiválóak: villamos-, metró-, busz-, trolibusz-megállók találhatók pár percnyi távolságban. A közelben van a Keleti és a Nyugati Pályaudvar is.

Az iskola jelenlegi épülete 2000-ben készült el. Jól felszerelt tantermek, számítógépek, a diákok számára ingyenes wifi, tanulósarkok segítik a felkészülést.

2. Jó szakma

Az iskolában logisztikai, informatikai, közgazdasági szakképesítést szerezhetnek a tanulók, amelyek továbbra is a legkeresettebbek a munkaerőpiacon - a fizikai szakmák mellett.
Az emelt szintű szakképesítések követelményeinek olyan szakemberek felelnek meg, akik képesek önállóan, a vezető munkáját támogatva dolgozni, felelős döntéseket hozni. A nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó cégek - sok éves tapasztalataik alapján - szívesen alkalmaznak a KOTK-ban végzett szakembereket.

3. Jó iskola

Az oktatás minőségének mércéje az, hogy megfelelő tudással, sikeres szakmai vizsgával, nyelvvizsgával kerüljenek ki az iskola végzős diákjai. Ezt nem csak a tárgyi feltételek megteremtésével, hanem elsősorban olyan tanárokkal érjük el, akik a szakmájuk mesterei.

A tanulói jogviszony alapján sokféle állami kedvezmény illeti meg a diákokat, pl. diákigazolvány, tb-kártya, kollégiumi elhelyezés. Ezen felül a KOTK-nál ingyenesen tehetnek nyelvvizsgát azok a nappali tagozatos diákjaink, akik a harmadik félév végére elérik a középfokú nyelvvizsga szintjét.

Az alábbi ingyenes, nappali tagozatos szakképzésre várunk még jelentkezőket:

  • gazdasági informatikus,
  • informatikai rendszerüzemeltető
  • idegenvezető
  • logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
  • pénzügyi-számviteli ügyintéző
  • vállalkozási és bérügyintéző
  • vám-, jövedéki és termékdíj-ügyintéző

Bővebb információ, jelentkezés:
KOTK Szakközépiskola - Tanulmányi osztály: 344-5197.
ügyintéző: Solt Barbara, Szepesné Somogyi Erzsébet

kulgazdasagi@kotk.hu; szki.kotk.hu
1074 Budapest, Szövetség utca 37.

Lájkolj minket a Facebookon: facebook.com/kotkszki

KOTK Iskolai logó 2016 szept-től

 

(X)

» Vissza a hírekhez

 

 

 

 

 

Ponthatárok 2018