Ponthatárok 2018

Ponthatárok 2018

Felvételi ponthatárok - Archívum

Felvételi ponthatárok 2014

Felvételi ponthatárok 2013

Felvételi ponthatárok 2012

Felvételi ponthatárok 2011

Felvételi ponthatárok 2010

Felvételi ponthatárok 2009

Felvételi ponthatárok 2008

Felvételi ponthatárok 2007

Felvételi ponthatárok 2006

Felvételi ponthatárok 2005

Hírcentrum - Archívum

Sola Scriptura Teológiai Főiskola
Főiskolánk egyedi színt képvisel a magyarországi teológiai főiskolák sorában. A neve alapvető információkat közvetít: az oktatás középpontjában a Biblia áll, történelembe ágyazottságával, eszmerendszerével, hatástörténetével... További információ »

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
Akarsz csatlakozni ahhoz a közösséghez, amely húsz év múlva is a "Csak a Pázmány!" hívószavára építve segíti tagjait? ... További információ »

Nyugat-magyarországi Egyetem, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Sopron
A csodálatos környezeti adottságokkal bíró történelmi, osztrák határ menti város, Sopron nagyszerű életkörülményeket, nagy hagyományokra visszatekintő egyetemi diákéletet nyújt... További információ »

Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar - Gyakorlatalapú oktatás az európai színvonalú tudás megszerzéséhez!
Egyre inkább beigazolódik az a tény, hogy a tudás hatalom, a tudással lehet érvényesülni. A befektetés eredménye a diploma, amelynek megszerzése után is folyamatos továbbképzésekkel kell versenyképességünket fenntartani... További információ »

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara
Érdeklődsz a gyógyászat iránt, de nem bírod a vér látványát? Érdekelnek a diagnosztikai eljárások, az emberi szervezetbe beültethető eszközök? Nyitott vagy a legújabb információs technikákra? Jó hangulatban, családias légkörben szeretnéd eltölteni egyetemi éveidet? ... További információ »

TANULJ A SZÁMALK-SZALÉZI SZAKKÖZÉPISKOLÁBAN ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT* OKJ képzéseket!
Iskolánk EMELT szintű szakképzéseket indít 2014. szeptemberében NAPPALI ÉS ESTI tagozaton! ...
További információ »

PÓTFELVÉTELI a Zsigmond Király Főiskolán
Több listán és versenyben is impozáns helyeken szerepel a Zsigmond Király Főiskola köszönhetően a konzisztens és kitartó oktatói és hallgatói tudományos munkának, folyamatos karrierfejlesztési tevékenységének. További információ »

Július 24-én este meghirdették a felvételi ponthatárokat a 2014. szeptemberi képzésekre
Rövidítések... További információ »

"Schola Europa Akadémia" Szakközépiskola
Még mindig nem tudod, hol tanulj tovább? Nem vagy benne biztos, hogy mit is akarsz a későbbiekben tanulni? Szeretnél egy piacképes szakmát, de a továbbtanulásról szőtt álmaidat sem akarod feladni? ...
További információ »

Shakespeare Színművészeti Akadémia
A Shakespeare Színművészeti Akadémia felvételt hirdet a 2014 szeptemberében induló színész, musical, és filmszínész nappali tagozatos évfolyamára érettségizett fiatalok részére! ...
További információ »

CCUSA Hungary Kft.
Amerikai állásbörze diákoknak

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a kaliforniai székhelyű CCUSA Inc. és magyarországi non-profit képviselete, a CCUSA Hungary Kft. két alkalommal megrendezi Sajtótájékoztatóval egybekötött AMERIKAI TÁBORI ÁLLÁSBÖRZÉJÉT ( AMERICAN CAMP FAIR IN HUNGARY) ... További információ »

Felvételi hirdetmény
Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ Székesfehérvár felvételt hirdet a 2014/2015-es tanévre az alábbi szakokra és tagozatokra: (A képzéseink közül mindegyik műszaki képzés területre van besorolva, így nagy számban vannak elérhető állami ösztöndíjjal támogatott helyek)... További információ »

Tomori Pál Főiskola
A Tomori Pál Főiskola nyílt napokat tart az alábbi időpontokban... További információ »

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara
Érdeklődsz a gyógyászat iránt, de nem bírod a vér látványát? Érdekelnek a diagnosztikai eljárások, az emberi szervezetbe beültethető eszközök? Nyitott vagy a legújabb információs technikákra? Jó hangulatban, családias légkörben szeretnéd eltölteni egyetemi éveidet? ... További információ »

Tandíjmentes, iskolarendszerű képzések Debrecenben
a Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskolában

Érettségi utáni szakképzési tevékenységünket 2003 februárjában indítottuk. Az intézményben a gyorsan változó munkaerő-piaci kihívásokhoz alkalmazkodva olyan szakmák oktatása folyik, amelyek esélyt biztosítanak az elhelyezkedésben, ráadásul az ismeretátadás modern technikai eszközökkel, gyakorlatorientáltan, színvonalasan történik. A nálunk megszerezhető végzettség alaptudást ad a felsőoktatásba bekerülni szándékozók számára. Négy képzési területen tevékenykedünk... További információ »

VIK Középiskola - Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa
A VIK Középiskola, amely a BKF Csoport tagja, szakközépiskolai, szakiskolai, esti gimnáziumi és érettségi utáni szakképzéseket kínál. Iskolánk 1996-ban jött létre, székhelyünk Budapest VII. kerületében, a Hernád utca 3. szám alatt található... További információ »

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Szarvasi Intézete
szeretettel vár minden érdeklődőt 2013. november 29-én 10.00 órától NYÍLT NAPJÁRA...
További információ »

Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar
Gyakorlatalapú oktatás az európai színvonalú tudás megszerzéséhez!
Egyre inkább beigazolódik az a tény, hogy a tudás hatalom, a tudással lehet érvényesülni. A befektetés eredménye a diploma, amelynek megszerzése után is folyamatos továbbképzésekkel kell versenyképességünket fenntartani... További információ »

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar
A Dunántúl legnagyobb bölcsészkara két tudományterületen (bölcsészet- és társadalomtudomány) képzések széles választékát biztosítja a humán érdeklődésű továbbtanulni vágyók számára: felsőoktatási szakképzések mellett alapképzéseket, mesterképzéseket, szakirányú továbbképzéseket és doktori képzéseket kínálunk a hallgatóinknak... További információ »

JÓ VÁLASZTÁS=JÓ SZAKMA+JÓ ISKOLA
5 nyomós érv a KOTK Külgazdasági Szakközépiskola mellett

Az oktatás teljesen átalakul az idei tanévben, nem csak a köznevelési (közoktatási) rendszer. A felsőoktatásban új felvételi és finanszírozási szabályozás, a szakképzésben új OKJ és új iskolai rend lép életbe. Minden változik... További információ »

Elindult a pótfelvételi
Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Jelentkezni egyetlen képzésre lehet, kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2013. augusztus 12-ig. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek... További információ »

Vaisnava jógamester és teológus képzés a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Európa egyetlen olyan államilag akkreditált felsőoktatási intézménye, amely a tradicionális jógahagyományokról és a hinduizmus vaisnava ágáról nyújt ismereteket...
További információ »

Pótfelvételi a Kaposvári Egyetemen
Amennyiben normál felvételi eljárásban nem sikerült sehova felvételt nyernie, úgy lehetőséget kínálunk Önnek, hogy sikerrel pályázhasson egy olyan felsőoktatási intézménybe, amely jelenleg Magyarország legmodernebb campusa, és ahol önköltséges hallgatóként a legtöbb kedvezményben részesülve szerezheti meg piacképes oklevelét... További információ »

Felvételi tájékoztató - tandíjmentes, iskolarendszerű képzések Debrecenben
Debrecenben, a belváros szomszédságában, 2002 februárjában indítottuk középiskolai, érettségi utáni szakképzési tevékenységünket, amelyet 2006 szeptembere óta Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola néven folytatunk. A megnövekedett tanulói létszám miatt a 2008-09. tanévet egy nagyobb, az oktatást jobban kiszolgáló épületben kezdtük meg a Kassai úton... További információ »

Július 24-én este meghirdették a felvételi ponthatárokat a 2013. szeptemberi képzésekre
Rövidítések... További információ »

Vége van a világnak, ha nem oda vesznek fel, ahova szeretnéd?
Szerencsére nincs, hiszen az OKJ képzésekkel gyorsan szakmát szerezhetsz, és akár még jobb elhelyezkedési lehetőségeid is lehetnek, mint diplomával. Ráadásul akár extra pontokat is szerezhetsz, ha később újra nekivágsz a felvételinek... További információ »

Shakespeare Színművészeti Akadémia, esti tagozatos színészképzés
A Shakespeare Színművészeti Akadémia esti tagozatos színész, filmszínész, szinkronszínész képzést indít 2013. szeptembertől... További információ »

10 ok, amiért a SCHOOL OF BUSINESSbe érdemes jelentkezned!
Ne keress tovább, ha érettségi után nem vettek fel az egyetemre, és szakmát szeretnél szerezni!
School of Business Üzleti Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi Tagintézménye ... További információ »

Mi a célod?
Versenyképes Egyetem, sikeres hallgató, piacképes munkavállaló!

A folyamatosan változó felsőoktatási környezetben a Budapesti Corvinus Egyetem továbbra is biztosan tartja évek óta vezető helyét a közgazdasági és üzleti, a társadalomtudományi, illetve az agrártudományi képzések magyarországi rangsorában. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a nálunk történő továbbtanulás előnyeit... További információ »

MAT - Magyar Autózási Társaság
Közel egy év előkészítés után masszív terjeszkedésbe és tagtoborzásba kezdett a Magyar Autózási Társaság.
Az éves tagsági díjért cserébe a Társaság számos szolgáltatást nyújt.
Amennyiben érdekel a dolog, lehetőség van részt venni a tagtoborzásban, és részesedni a társaság forgalmából! ... További információ »

Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola
Tandíjmentes szakképzések érettségizettek részére

A hagyományoknak megfelelően idén is megnyitja kapuit a Magyar Üzletemberképző az érdeklődők előtt. Február 12-én és március 6-án 9 órától 13 óráig óránként tájékoztatót tart az Intézmény Igazgatója, ahol minden kérdésre választ ad a 2013. szeptember 1-jén induló új szakokról... További információ »

Felvételi ponthatárok, 2013. februárban induló képzések
Meghirdették az idei keresztféléves ponthatárokat... További információ »

Legyen Ön a felújított lakás első lakója!
Budapesten, a 6. kerületben az Oktogonnál nagyon jó közlekedéssel hosszú távra kiadó egy 30 m2-es amerikai konyhás, fürdőszobás, igényesen, teljes körűen felújított földszinti, udvari lakás szép társasházban...
További információ »

CCUSA Hungary Kft.
Idei első amerikai tábori állásbörze

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a kaliforniai székhelyű CCUSA Inc. és magyarországi képviselete, a CCUSA Hungary Kft. hamarosan megrendezi Sajtótájékoztatóval egybekötött idei első amerikai tábori állásbörzéjét jan 17-én (campfair in hungary), melyet hamarosan, jan 26-án azaz jövő hét szombaton követ az idei 2. amerikai börze!! ... További információ »

Hova? Tovább(tanulás)!
Zsigmond Király Főiskola

Egy közösségi oldalon bukkantam erre a játékra. Végigcsináltam, és megdöbbentett, hogy pár kérdésből leszűrte a számomra megfelelő szakot. Gondoltam, utánanézek az intézménynek, tetszett a habitus, és az, hogy felvállalta ezt a típusú kommunikációt... További információ »

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Karán a Mérnök informatikus alap- és mesterképzés mellett - a Semmelweis Egyetemmel együttműködve - 2007 óta folyik bionikus képzés: molekuláris bionikát oktatunk alapfokon és infobionikát mesterfokon... További információ »

2012-es tavaszi érettségi időpontjai
Írásbeli vizsgák: 2012. május 4-25.
Középszintű szóbeli vizsgák: 2012. június 18-29.
Emelt szintű szóbeli vizsgák: 2012. június 7-13. Részletek »

Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar
International Student Conference
Different models of legal higher education
(presentations by students from Iceland, Indonesia, South-Korea, The United States and Hungary)
Helyszín: Magyar Református Egyház, Zsinati Tanácsterem, XIV. ker., Abonyi utca 21.
Időpont: 2012. március 28., 12.15-15.00 További információ »

Könyvbemutató
A Harmat Kiadó és az Alexandra Könyvesházak szeretettel meghívja Önt A tiszteletes című könyv bemutatójára 2012. április 3-án, kedden, 18 órára.
Helyszín: Alexandra Pódium (Budapest V., Nyugati tér 7.)
Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány elnökével Vujity Tvrtko beszélget. Meghívó »

MINERVA - minőségi oktatás, minden szinten
Tandíjmentes OKJ-s képzések. Egyetemi, főiskolai előkészítők... További információ »

Ecce Homo Oktatási Központ
Az egész napos programsorozatban bemutatkozik az Ecce Homo Oktatási Központ. Bepillanthatnak a természetgyógyász-képzés mindennapjaiba, valamint egészségmegőrzéssel és életmódváltással kapcsolatos előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt ingyenesen... További információ »

OKTÁV Szakképző Iskola és Kollégium
NYÍLT NAP: Esztergom: 2012. március 21. 10:00 óra, Budapest: 2012. március 23. 10:00 óra
Képzések nappali és levelező tagozaton... További információ »

HM Térképészeti Közhasznú Nkft.
Térképek és szolgáltatások. Mert a GPS is tévedhet... További információ »

SCHOOL OF BUSINESS SZEGED ÜZLETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA CEGLÉDI TAGINTÉZMÉNYE
a 2012/2013. tanévben a következő OKJ-és szakmai képzések indítását tervezi nappali és esti tagozaton... További információ »

Felvételi ponthatárok, 2012. februárban induló képzések
Meghirdették az idei keresztféléves ponthatárokat... További információ »

Kaposvári Egyetem
A Kaposvári Egyetem modern és gyorsan fejlődő intézmény, amely 2000. január 1-jén jött létre, a város két korábbi felsőoktatási intézményének integrációja révén... További információ »

Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar
Miért jó Szegeden gyógyszerészhallgatónak lenni?
-nagy múltú oktatási és kutatási háttér, -egyedülálló hallgatói kedvezmények, -mérsékelt megélhetési költségek, -jól felszerelt laboratóriumi körülmények ... További információ »

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar
A Dunántúl legnagyobb bölcsészkara két tudományterületen (bölcsészet- és társadalomtudomány) képzések széles választékát biztosítja a humán érdeklődésű továbbtanulni vágyók számára: felsőfokú szakképzések mellett alapképzéseket, mesterképzéseket, szakirányú továbbképzéseket és doktori képzéseket kínálunk a hallgatóinknak... További információ »

Vár a Károli 2012-ben
A HVG Diploma különszámában Egyetemünk rendre előkelő helyen szerepel a felsőoktatási rangsorban, Bölcsészettudományi Karunk az 5. helyet szerezte meg a 167 egyetemi és főiskolai kar abszolút rangsorában, míg Állam- és Jogtudományi Karunkon hazánk harmadik legerősebb jogi képzése folyik...
További információ »

CDM Számítástechnikai Szakközépiskola
A CDM Számítástechnikai Szakközépiskola központi helyen, a Batthyány térnél kínál ingyenes, piacképes szakmákat (alkalmazott fotográfus, újságíró, televízóműsor-gyártó, internetes alkalmazásfejlesztő, médiatechnológus asszisztens). Iskolánk kis létszámú, fiatalos oktatógárdája családias légkört teremt, mely segíti tanulóinkat az ismeretek minél tökéletesebb elsajátításában... További információ »

Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ
Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ felvételt hirdet a 2012/2013-as tanévre az alábbi alapszakokra és tagozatokra... További információ »

Challenge Hungary Kft.
Nyelvtanulás Máltán! Hozza el barátját, rokonát és Ön 50% kedvezményt kap az alábbi program árából! Az ajánlat minimum két fő együttes utazása esetén érvényes! ... További információ »

Budai Rajziskola
Grafikus, fotó és ötvös OKJ képzés a Budai Rajziskolában.
Kétéves művészeti szakképzés azok számára, akiknek kiemelkedően fontos a művészeti oktatás minősége, a felvételi sikere és szakmai fejlődésük... További információ »

Nyílt Nap a Faipari Mérnöki Karon
A Faipari Mérnöki Kar 2012. január 13-án ismét megrendezi hagyományosan nagysikerű Nyílt Napját. Bemutatásra kerülnek a Kar sokrétű és színes képzései, külön programmal a műszaki, informatikai, illetve a művészeti képzés iránt érdeklődők számára... További információ »

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
Nyílt nap: 2012. január 27. 9:30-tól, Budapest VIII. Horánszky u. 20. ... További információ »

School of Business Üzleti Szakközépiskola
5600 Békéscsaba, Szabó Dezső u. 54., www.sob.hu , Tel: 66/443-282., e-mail cím: nora@sob.hu
ÉRETTSÉGI UTÁNI TANDÍJMENTES SZAKKÉPZÉSEINK a 2012/2013-as TANÉVRE... További információ »

BUDAPESTI SZOLGÁLTATÓ- ÉS KÉZMŰVESIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA
Iskolarendszerű, nappali oktatás (szakképzés), Iskolarendszerű, felnőtt oktatás (szakképzés /esti tagozat/), és Iskolarendszeren kívüli, felnőtt képzés (szakképzés /tanfolyami képzés/) ... További információ »

Pécsi Tudományegyetem Nyílt Napok
Az Egyetemi Karok nyílt napjainak dátumai... További információ »

Továbbtanulni szeretnél? Válaszd a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karát!
Ahol szeretettel várunk minden érdeklődőt 2012. január 07-én és január 28-án 10.00-órától a NYÍLT NAPON. A programon az alábbi képzésekről, illetve a felvételi eljárásról kaphatsz tájékoztatást... További információ »

Christmas Culture Night
December 16., péntek 17.30 - 19.30
Vidám angol nyelvű karácsonyi rendezvény kezdőknek és haladóknak az angoltréning.com beszédkészség fejlesztő nyelviskola szervezésében... További információ »

SCHOOL OF BUSINESS ZALAEGERSZEG ÜZLETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA
Tandíjmentes nappali és esti OKJ-s képzések (korhatár nélkül) érettségizettek, vagy 10. évfolyammal rendelkezők számára a 2012/2013.-as tanévben, (illetve 2012 februárban keresztfélévesben)...
További információ »

GRANDIOSO! - Liszt emlékprogramok és jótékonysági árverés az OIK javára
Különleges eseményre invitáljuk Önt 2011. december 2-ára az Országos Idegennyelvű Könyvtárba, 16-tól 20 óráig "Grandioso!" című programsorozatunk keretében ünnepi estre várjuk kedves látogatóinkat...
További információ »

Az állásinterjún leggyakrabban előforduló kérdések
Minden állásinterjú előtt érdemes jól felkészülni a várható kérdésekre. Az alábbiakban leírjuk a leggyakoribb állásinterjú-kérdéseket, melyekkel lehet gyakorolni akár egyedül is, de akár baráttal-barátnővel is! ...
További információ »

Milyen nyelvet érdemes tanulni?
Idegen nyelvet tanulni manapság szinte kötelező. A nyelvvizsga ugyanis már a felvételi pontoknál is pluszpontot jelent, de a diploma megszerzéséhez is követelmény... További információ »

Hogyan épül fel a 2011/2012-es tanév?
A 2011/2012. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2011. szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja 2012. június 15. (péntek)... További információ »

Hiányszakmák 2.
A szakiskolába készülő tinédzser korosztály többségének nincs elképzelése arról, hogy milyen területen tanuljon tovább, milyen foglalkozást válasszon magának, sajnos többnyire a szülők is tájékozatlanok, hogy mit lenne érdemes tanulni. Ezért a legtöbb esetben a "divatszakmákat" választják a diákok, amiből egyébként így is túlképzés van, a hiányszakmák pedig éppen emiatt hiányszakmák is maradnak... További információ »

Érettségi után - Mihez kezdjünk 18 évesen?
Az érettségit követően a diákok zöme felsőoktatási intézményben kíván továbbtanulni. Mire az érettségik befejeződnek, addigra már azt is tudja, hogy melyik intézményben szeretne tanulni, - nappali vagy levelező tagozaton - hiszen a jelentkezéseket februárban le kell adni. Az viszont, hogy felvették-e csak az érettségi után kb. egy hónappal derül ki, általában július 20-a körül... További információ »

Hogyan válasszak pályát?
A mostani kedvezőtlen gazdasági helyzet befolyásolhatja a pályaválasztási terveket. Főként azok vannak nehéz helyzetben, akiknek arról kell dönteni, hogy mit tanuljanak a jövőben. A szakértők azt javasolják, hogy senki se hagyja magát befolyásolni, mindenképpen azt a pályát válassza, amihez kedve és tehetsége is van... További információ »

2012-es változások a felvételi rendszerbe
2012-től ismét változik a felvételi pontszámítás rendszere: a magyar nyelv és irodalom, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett egy természettudományos tantárgy eredményeit is figyelembe kell venni a tanulmányi pontok kiszámításakor... További információ »

A 2011-es őszi - előrehozott - érettségi
Az előrehozott érettségire azok jelentkezhetnek, akik már a kilencedik, tizedik vagy tizenegyedik évfolyamban teljesítik az adott tantárgyból a helyi tantervben szereplő követelményeket, és megszerezték a szükséges osztályzatokat is... További információ »

Ponthatárok, Pótfelvételi 2011
A következő linkről letölthető a 2011. évi pótfelvételi ponthatárok táblázata: Ponthatárok (xls).

Új piacképes szakirányú továbbképzések szeptembertől a Károlin
Diplomával rendelkezőknek indít gyakorlatorientált infokommunikációs szakjogász és külügyi szaktanácsadó képzést a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara... További információ »

Pótfelvételi 2011
A 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételi lehetőséget hirdetnek... További információ »

CDM Számítástechnikai Szakközépiskola
Válaszd az A CDM Számítástechnikai Szakközépiskola 2001-ben, Budapesten jött létre azzal a céllal, hogy használható, piacképes szakmát adjon az olyan érettségizett fiatalok kezébe, akik érdeklődnek a média és az informatika iránt... További információ »

Továbbtanulnál, de nem tudod hol?
Válaszd az Atalanta Üzleti Szakközépiskolát, vagy társintézményét a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolát! ... További információ »

Érettségi után...
     külföldi szakmai gyakorlat, akár 400 EUR-os fizetéssel
A 2012-ben 20 éves Európa 2000 Középiskola már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik érettségi utáni akkreditált felsőfokú, valamint Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő, államilag elismert szakképzések területén... További információ »

Shakespeare Színművészeti Akadémia
A Shakespeare Színművészeti Akadémia pótfelvételt hirdet érettségizett fiatalok részére színész, filmszínész, musical színész és szinkronszínész szakra... További információ »

Minerva, a tuti suli
Szeretnél korszerű és hasznos ismeretekre szert tenni, szakmát szerezni, és mellette ingyen nyelvet tanulni? Jelentkezz a Minerva Érettségizettek Szakközépiskolájába, ahol versenyképes szakmákkal, ingyenes képzésekkel és számos kedvezménnyel várunk Téged! ... További információ »

Magyar diákok európai egyetemeken 3. - Luxemburg
Aki Luxemburgban akar szerencsét próbálni, az felvételi nélkül juthat be az ország egyetlen egyetemére... További információ »

Magyar diákok európai egyetemeken 2. - Németország
Ha a tandíjmentesség a szempont, akkor a szintén nem túl távoli Németország is számításba jöhet, de nem bárhol. Az utóbbi években több tartományban fizetőssé váltak az egyetemek, miközben más régiókban továbbra is tandíjmentesek... További információ »

Magyar diákok európai egyetemeken 1. - Ausztria
A magyar diákoknak joga van az Európai Unió országaiban egyetemre járni, más kérdés, hogy futja-e a pénzükből... További információ »

Diákhitel 2.
A Diákhitel bármire költhető, mindenki maga dönthet, hogy számára hol van a legjobb helye a pénznek... További információ »

Diákhitel 1.
A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része, ezért érdemes már az egyetemi/főiskolai jelentkezés előtt megismerkedni vele. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a Diákhitel is egy hitel, amelyet vissza kell fizetni... További információ »

Pontszámítás mesterképzésben
Maximálisan elérhető pontszám: 100 pont. A pontszámítás ezen belüli részleteit a felsőoktatási intézmény saját hatáskörben határozza meg... További információ »

Pontszámítás felsőfokú szakképzésben
Maximálisan elérhető pontszám: 480 pont. Felsőfokú szakképzésben az érettségi pontok számítása a jelentkező által igazolt érettségi eredmények közül a két legjobb érettségi vizsgaeredményből történik...
További információ »

Pontszámítás alapképzésben és egységes, osztatlan képzésben
Maximálisan elérhető pontszám: 480 pont. Minimálisan elérendő pontszám: 200 pont.
A pontszámítás kétféle módszer szerint történik, és automatikusan azt veszik figyelembe, amelyik a jelentkező számára kedvezőbb... További információ »

A felvételi eljárás díjai
Mind a papíron, mind az e-felvételin keresztül történő jelentkezés érvényességéhez szükséges a felvételi eljárási díj, valamint - a jelentkezési helyek számától függően - a kiegészítő díjak befizetése...
További információ »

Mit kell csatolni a jelentkezéshez (elektronikusan is, postai úton is)?
A jelentkezési határidő után megszerzett dokumentumok a felvételi eljárás folyamán 2011. július 7-ig pótolhatók! ... További információ »

Mire kell figyelni, ha jelentkezési lapon nyújtjuk be a jelentkezést?
Jelentkezési lap a Tájékoztató mellékleteként, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán és a megyei kormányhivatalokban, illetve egyes egyetemeken, főiskolákon szerezhető be... További információ »

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
Nyílt nap: 2011. április 15-én, június 30-án és július 28-án 9.30-tól
Helyszín: VIII. ker. Budapest, Horánszky u. 20. ... További információ »

Hogyan jelentkezzek?
A jelentkezés kétféle módon, elektronikusan (e-felvételi) vagy hagyományosan, jelentkezési lapon nyújtható be. Az e-felvételi teljes mértékben egyenértékű a hagyományosan, jelentkezési lapon benyújtott jelentkezéssel... További információ »

Harmat Kiadó: Hamarosan megjelenő kiadványok!
Gary Chapman: A szeretet mint életforma; Gary Chapman & Catherine Palmer: Nyári szellő
További információ »

Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola 2011/2012
A Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola 2002 óta indít felsőfokú, emelt szintű és középfokú szakképzéseket nappali és esti tagozaton, alkalmazkodva a munkaerő-piaci igényekhez. Az iskolába jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány... További információ »

Hogyan kezdjek neki? - Jelentkezés benyújtása
A döntés meghozatalát követően a felvételi eljárásban történő részvételhez a megadott határidőig jelentkezést kell benyújtani... További információ »

Hogyan kezdjek neki? - Szakok, intézmények választása
A pályaválasztás után a következő lépést a konkrét szak, illetve intézmény kiválasztása jelenti. Ehhez szükséges azt tanulmányozni, hogy az adott felvételi eljárásban mely intézmény mely szakot hirdette meg...
További információ »

Hogyan kezdjek neki? - Pályaválasztás
A jelentkezés benyújtása előtt sok mindent kell mérlegelni ahhoz, hogy jól megalapozott döntést hozzunk...
További információ »

1. melléklet a 22/2010. (V. 13.) OKM rendelethez
A 2011. évi május-júniusi érettségi vizsgák (pdf)
Forrás: http://www.oh.gov.hu/

Legfontosabb dátumok és határidők a felvételi eljárásban
Felvételi meghirdetés megjelenése, jelentkezési határidő, e-felvételi hitelesítés, regisztrációs adatok megtekintése, dokumentumok benyújtásának határideje, adatmódosítás, sorrendmódosítás, döntés...
További információ »

Magyar Üzletemberképző SZKI
Nyílt nap: március 24-én. Meglepetés az első 200 regisztráló számára! További információ » www.mua.hu/200

A felvételi rendszer várható változásai 3.
Egyelőre kérdés, hogy mi lesz az emelt szintű érettségivel. A vitaanyagban az szerepel, hogy "a jelentkezés feltétele két tárgyból tett emelt szintű érettségi (egy kötelezően előírt és egy választható tantárgyból)", de ezt több szakmai szervezet is ellenzi... További információ »

A felvételi rendszer várható változásai 2.
Valamelyest módosult a tavalyihoz képest az államilag támogatott létszámkeret, és ez befolyásolhatja a jelentkezéseket. Bizonyos szakterületeken megszüntetnék az állami finanszírozást, ezzel szeretnék a jó tanuló diákokat a hiányszakok felé terelni... További információ »

A felvételi rendszer várható változásai 1.
Megkezdődött az új felsőoktatási törvény koncepciójának vitája. Egyelőre még csak az biztos, hogy idén és jövőre többé-kevésbé a tavalyival azonosak lesznek a felvételi feltételei... További információ »

A legnépszerűbb alapszakok 2010-ben 2.
A lista negyedik helyén a mérnök informatikus szak áll: ezt a szakot tavaly több mint 2800-an választották... További információ »

A legnépszerűbb alapszakok 2010-ben 1.
A legnépszerűbb alapszakok rangsorában 2006 óta nincs jelentősebb változás. Olykor módosult a sorrend, de érdemben nem változott a szakok listája... További információ »

A felvételi rendszer jövőbeni változásai
A felvételi rendszer jövőbeni változásainak arra kell irányulniuk, hogy a vidéki felsőoktatási intézmények "életben maradhassanak"... További információ »

Az érettségi és felvételi rendszere napjainkban 2.
Az oktatási tárca próbálta csökkenteni a nagy intézmények "elszívó hatását" azzal, hogy kapacitásvizsgálatot végzett és meghatározta az intézmények, azon belül pedig a szakok maximális diáklétszámát...
További információ »

Az érettségi és felvételi rendszere napjainkban 1.
A jelenlegi felvételi rendszer a budapesti felsőoktatási intézményeknek, ezen belül pedig a nagy egyetemeknek kedvez. Nagyon fontos, hogy a felsőoktatásba a jelentkezés sorrendjében lehet bekerülni...
További információ »

Az érettségi és felvételi rendszere 2006-tól napjainkig
A 2006-ban bevezetett bolognai típusú oktatási rendszerrel a felsőoktatási felvételi rendszer reformja is folytatódott hazánkban... További információ »

NovoSchool Nyelvi - Gazdasági Továbbképző és Vizsgacentrum
Felvételihez, diplomához egy nyelvvizsga hiányzik? Gyere a NovoSchoolhoz s már semmi sem hibádzik!
Vizsgafelkészítő és általános kiscsoportos nyelvtanfolyamok angol és német nyelvből. Vizsgatréningek, próbavizsga. Cím: 1091 Budapest, Üllői út 63., Tel.: 215-5480, Honlap: www.novoschool.hu
További információ »

Tájékoztató a Zsigmond Király Főiskola nyílt napjairól
Az idén 10 esztendős ZSKF-en jelenleg 4 tudományterületen belül (bölcsészettudomány, gazdálkodástudományok, informatika, társadalomtudomány) 11 alapszakra (BA/Bsc) és 6 mesterszakra (MA) jelentkezhetnek a továbbtanulni vágyók... További információ »

Károli Gáspár Református Egyetem
A jogi, bölcsész-, tanítóképző és hittudományi karokkal rendelkező Károli Gáspár Református Egyetem 2011-ben ünnepli a Magyarországon legöregebb múltra visszatekintő református felsőoktatás kezdetének 480. évfordulóját... További információ »

Óbudai Egyetem, Alba Regia Egyetemi Központ, Székesfehérvár, Budai út 45.
Felvételt hirdet a 2011/2012-es tanévre az alábbi alapszakokra és tagozatokra, felsőfokú szakképzésre, valamint szakirányú továbbképzésre... További információ »

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
Nyílt nap: 2011. február 4-én 9.30-tól
Helyszín: VIII. ker. Budapest, Horánszky u. 20. ... További információ »

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola - www.bhf.hu - a hinduizmus vaisnava (Visnu-, ill. Krisna-hívő) ágát képviselő és tanító felsőoktatási intézmény, amely egyike azon ritka iskoláknak, ahol ezt az ősi hagyományt államilag akkreditált képzésben lehet elsajátítani... További információ »

ALAPKÉPZÉSEK, MESTERKÉPZÉSEK ÉS SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK
A SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KARÁN

Aktuális, naprakész szakmai ismeretek, magas színvonalú képzés, versenyképes oklevél, ösztönző tanulási környezet, nemzetközi szinten is kiemelkedő személyi és tárgyi feltételek... További információ »

Pécsi BTK - Humán módon a diploma felé!
Magyarország első egyetemének legsokszínűbb kara ajánlja képzéseit! ... További információ »

Nyugat-magyarországi Egyetem SEK - Szombathely
Az 50 éves múlttal rendelkező intézmény - a Berzsenyi Dániel Főiskola jogutódja - rendkívül széles szakkínálattal rendelkezik a természettudományi képzésektől a bölcsészettudományi szakokon keresztül a művészeti és sport területekig bezárólag... További információ »

Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar (PTE-TTK)
A PTE TTK 1992-ben jött létre, azóta folyamatos fejlődésen megy keresztül, jelentősen átalakítva és bővítve oktatási kínálatát. Hallgatóinak létszáma meghaladja a 2800-at, az oktatást 150, magas tudományos minősítésű oktató és kutató látja el... További információ »

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Apáczai Csere János Kar, Győr
A több mint 230 éves múlttal rendelkező intézményben folyamatosan arra törekszünk, hogy képzéseink megfeleljenek a mindenkori igényeknek, bővítjük, fejlesztjük képzési kínálatunkat... További információ »

Szent István Egyetem Gazdasági Kar - Békéscsaba
Nappali és levelezős munkarendben folyik képzés karunkon a következő alapszakokon...
További információ »

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Kommunikációs, üzleti és turizmus képzések nyílt napjai,
Művészeti képzések nyílt napjai,
Szakirányú továbbképzések és mesterképzések nyílt napja... További információ »

NYÍLT NAPOK A MÉRNÖKI KARON!
Gyere, ismerkedj meg velünk! Itt egy jó alkalom arra, hogy meglásd, milyen barátságos, "családias" intézmény is vagyunk mi. A 10 órakor kezdődő tájékoztató után megismertetünk a csokoládékészítés fortélyaival s némi frissen készített fagylaltot is kóstolhatsz nálunk... További információ »

Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar
Érdekel a természet? Az állatok viselkedése, vagy a zoopedagógia? ... További információ »

Nyílt nap a Faipari Mérnöki Karon
A Faipari Mérnöki Kar 2010. november 19-én ismét megrendezi hagyományosan nagysikerű nyílt napját. Bemutatásra kerülnek a Kar sokrétű és színes képzései, külön programmal a műszaki, informatikai, illetve a művészeti képzés iránt érdeklődők számára. A nyílt napon az érdeklődők rövid előadást hallhatnak a Kar által kínált szakokról, képzésekről, ismertetőt a felvételi eljárás menetéről, illetve a kollégiumi lehetőségekről és a diákéletről a kari HÖK képviselőjétől... További információ »

Magyarország első és máig egyetlen Népegészségügyi Kara nyílt napot szervez
A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Népegészségügyi Kara 2010. november 25-én, csütörtökön rendezi meg nyílt napját... További információ »

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara
szeretettel vár minden érdeklődőt 2010. november 16-án és november 20-án 10.00-től NYÍLT NAPJÁRA, ahol az alábbi képzésekről, illetve a felvételi körülményekről kaphatnak tájékoztatást... További információ »

Budapesti Corvinus Egyetem
A mintegy tizenhétezer hallgatót befogadó, magas szakmai megbecsülést kivívott hétkarú intézmény hat - Agrár, Műszaki, Gazdaságtudományok, Informatika, Jogi, igazgatási és Társadalomtudományi - képzési területen, összesen mintegy 150 programot hirdet meg... További információ »

A SZENT ISTVÁN EGYETEM VÍZ- ÉS KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI KARa, SZARVAS
a 2011-2012-es tanévre az alábbi képzéseket hirdeti meg... További információ »

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának
Nyílt napja: 2010. november 19. péntek 9 óra, 2010. január 26. szerda 9 óra. Helyszín: 1083 Budapest, Práter u. 50/a Simonyi terem... További információ »

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar
A Kar hallgatói létszámát tekintve a Debreceni Egyetem egyik legnagyobb kara, amely kitűnő oktatási és tudományos háttérrel, jelentős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik... További információ »

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara
2010. november 19-én 10 órától nyílt napot szervez az érettségi előtt álló, végzős diákok számára... További információ »

A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma
Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar nyílt napot tart... További információ »

A Szent István Egyetem Pedagógiai Kara
szeretettel vár minden érdeklődőt 2010. november 26-án 10.00-tól NYÍLT NAPJÁRA, ahol az alábbi képzésekről, illetve a felvételi követelményekről kaphatnak tájékoztatást... További információ »

Élő Nyelvek Szemináriuma
A beiratkozások megkezdődtek. Várjuk önöket a központunkban... További információ »

Ponthatárok 2010 - Pótfelvételi
Július 22-én nyilvánosságra kerültek a ponthatárok, így minden továbbtanulni vágyó megtudhatta, hogy felvették-e az általa kiválasztott főiskolára vagy egyetemre... További információ »

Gutenberg János Könyvkereskedelmi Szakközépiskola
A Gutenberg János Könyvkereskedelmi Szakközépiskola a 2010/2011-es tanévben ismét indítja a könyvkereskedői képzést az 1 éves, nappali tagozatos szakképzési évfolyamon, elsősorban gimnáziumban érettségizettek számára... További információ »

Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Mosonmagyaróvár

A világ élelmiszerellátása stratégiai kérdés, és Te ebben a stratégiában szerezhetsz pozíciót! Legyél Te is egyetemi polgár a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karon! További információ »

Tanulj az Euróban!
A debreceni Euro Szakiskola és Szakközépiskola egy évtizedes múltra tekint vissza, a 2009/2010-es tanévtől pedig, Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumként is működik. Az intézmény szinte évente kínál új képzési lehetőségeket... További információ »

OKTÁV SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
Akit az idén nem vettek fel, az újragondolja a tanulással, munkával kapcsolatos teveit. Akár újra meg akarja valaki próbálni a felvételit, akár lemond róla, idén ősztől az egyik lehetőség a szakmaszerzés... További információ »

Hirdessen nálunk kedvezményesen!
Július 22-e a felvételi ponthatárok meghúzásának napja. E ponthatárok döntők azon középiskolások (és egyéb továbbtanulni vágyó személyek) életében, akik felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat... További információ »

Ponthatárok 2010!
Közeledik az a bizonyos nap (július 22-e), amikor meghúzzák a ponthatárokat a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számára... További információ »

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
Nyílt nap: 2010. július 2. és 2010. július 30., 9.30-tól
Helyszín: VIII. ker. Budapest, Horánszky u. 20... További információ »

FITNESS AKADÉMIA! A TE ISKOLÁD!
Nálunk biztosan megtalálod a számodra ideális tanfolyamot, ha piacképes és ugyanakkor tudományos igénnyel oktatott szakmára vágysz a fitness és a wellness területén. Profi oktatók, baráti légkör, az EU-ban is elfogadott, OKJ-s bizonyítvány, diákigazolvány és még számos kedvezmény segít céljaid megvalósításában, ha a Fitness Akadémiát választod... További információ »

Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola, 2010/2011
A Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola 2002 óta indít felsőfokú, emelt szintű és középfokú szakképzéseket nappali és esti tagozaton, alkalmazkodva a munkaerő-piaci igényekhez. Az iskolába jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány. Felvételi nincs, a tanulókat a jelentkezés sorrendjében fogadja az intézmény... További információ »

1. számú melléklet a 24/2009. (V. 25.) OKM rendelethez
A 2010. évi május-júniusi érettségi vizsgák (pdf)
Forrás: http://www.oh.gov.hu/

Negyedik Tanfolyam- és Állásbörze
Idén is megrendezésre kerül a már 2007 óta, minden évben megszervezett felnőttképzési kiállítás, amely az idők során állásbörzével is kiegészült... További információ »

3. Amerikai Állásbörze (CCUSA)
A kaliforniai székhelyű CCUSA Inc. és magyarországi képviselete, a CCUSA Hungary Kft. hamarosan megrendezi Sajtótájékoztatóval egybekötött HARMADIK ÖNÁLLÓ AMERIKAI TÁBORI ÁLLÁSBÖRZÉJÉT 2010. március 2-án, kedden... További információ »

Február 15. a végső jelentkezési határidő!
Ma éjfélig lehet beadni a jelentkezését minden továbbtanulni vágyónak, aki felsőoktatási intézményben tervezi a jövőjét.
A jelentkezést a már megszokott módokon lehet megtenni: printes (postai) vagy elektronikus formában. Az elektronikus forma annyiból előnyös, hogy otthonról bárki, aki rendelkezik Internet hozzáféréssel, könnyedén megteheti... További információ »

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
Nyílt nap: 2010. március 12., 9.30-tól
Helyszín: XIII. ker. Budapest, Fiastyúk u. 4-8... További információ »

Új szakok a Károly Róbert Főiskolán
A Károly Róbert Főiskola 10 féle felsőfokú szakképzési szakot indíthat a Gazdaságinformatikus és a Szőlész-borász mérnöki alapképzési szakok mellett szeptembertől... További információ »

Relaxa - A VillámNyelviskola
Lemaradtál róla? A nyelvvizsgával több pontod lett volna.
Felvettek? A diplomához kelleni fog a nyelvvizsga - a munkához pedig a használható nyelvtudás is...
További információ »

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató!
A 'Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2010 - szeptemberben induló képzések - érettségizetteknek' című könyv az összes olyan főiskolát és egyetemet tartalmazza minden szükséges információval, adattal, határidővel és útmutatóval ellátva, melyek a tanulók választását a továbbtanulásban, az iskolaválasztásban elősegítik... További információ »

Educatio kiállítás!
Immáron 10. alkalommal ismét megrendezik az Educatio Nemzetközi Oktatási szakkiállítást a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban 2010. január 22-23-án (péntek, szombat)... További információ »

Miért jelentkezz hozzánk a Pécsi Tudományegyetemre?
Mert a PTE
- képzési kínálata sokszínű (13 képzési területen, valamennyi képzési szinten 286 szak)
- kiváló tanárok oktatnak (638 tudományos minősítéssel vagy DLA címmel rendelkező oktató, 75 fő az MTA doktora, 7 fő az MTA tagja)... További információ »

Szent István Egyetem Gazdasági Kar, Békéscsaba
A Szent István Egyetem Gazdasági Kara (Békéscsaba) 2010-ben az alábbi szakokra várja a jelentkezőket ... További információ »

BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar
110 év a műszaki képzés, 40 év a mérnökképzés szolgálatában
Képzési szintek: Villamosmérnök (BSc) képzés, villamos mérnök asszisztens-, médiatechnológus asszisztens
Választható képzési formák:Nappali, Levelező, Távoktatás
Továbbtanulási lehetőség MSc és PhD fokozat megszerzésért ... További információ »

Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete
A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete a konduktív pedagógia eredeti forrása és legerősebb képviselője, a konduktorképzés és a konduktív nevelés - hazánkban és nemzetközileg is elismert - központja... További információ »

Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar, Győr
A több mint 230 éves múlttal rendelkező intézményben folyamatosan arra törekszünk, hogy képzéseink megfeleljenek a mindenkori igényeknek, bővítjük, fejlesztjük képzési kínálatunkat. A múlt hagyományaival, a jelen legjobb technikáival és tudásával kívánjuk a jövő szakembereit képezni... További információ »

Szent István Egyetem, Gödöllő
Képzési programjainkban a jövő nyelveket beszélő, környezettudatos és nyitott gondolkodású agrárértelmiség számára a magas szintű elméleti tudást és gyakorlati készségeket ötvözzük... További információ »

A JÖVŐD KAPUJA:
KECSKEMÉTI FŐISKOLA (www.kefo.hu)

Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar (www.gamf.hu)
Kertészeti Főiskolai Kar (www.kfk.hu)
Tanítóképző Főiskolai Kar (www.ketif.hu) ... További információ »

Budapesti Corvinus Egyetem Táradalomtudományi Kar
Nyílt nap: 2010. január 15.
1093 Budapest, Közraktár u. 4-6., II. em. "C" előadó ... További információ »

Összevont egyetemi nyílt nap a Szegedi Tudományegyetemen november 26-án
A Szegedi Tudományegyetem 2009. november 26-án csütörtökön egész napos programmal várja a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.)... További információ »

Budapesti Műszaki Főiskola
Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar (www.gamf.hu) Kertészeti Főiskolai Kar (www.kfk.hu) Tanítóképző Főiskolai Kar (www.ketif.hu) További információ »

Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar
"NYÍLT NAPOT" szervez, ahol 2009. november 25-én 8 órától 14 óráig tájékoztatást kapnak az érdeklődők a szakokról óralátogatási lehetőséggel egybekötve... További információ »

Pannon Egyetem - Egy jó léPÉs!
A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem novemberben és januárban rendezi nyílt napjait, amelyre szeretettel vár minden továbbtanulás előtt álló érdeklődőt... További információ »

Inside Word - Nyelvtanulás külföldön
Színezd ki a világod! Törj ki a négy fal közül, fedezd fel a benned rejlő kalandort, tanulj nyelvet vagy dolgozz külföldön! Gazdagodj friss nyelvtudással és izgalmas kalandokkal! További információ »

ALEXANDER MÓDSZER
Nemzetközileg is elismert iskolánk 3 éves, diplomát is nyújtó oktatás keretében Alexander tanárokat képez. Felvételi nincs, a képzés folyamatos, egész évben lehet jelentkezni... További információ »

Bron-Y-Aur
Irodánk, egyike Magyarország első nyelvi utaztatóinak. 18 éve külföldi oktatás szervezésével foglalkozik, a legrégebben működő, nagy tapasztalatokkal és jól kiépített nemzetközi kapcsolatokkal és ugyanakkor Utazási irodai és regisztrált munkaközvetítői engedéllyel rendelkezünk... További információ »

SZENT ISTVÁN EGYETEM Pedagógiai Kar
5540 Szarvas, Szabadság út 4. Pf. 6. Telefon: (66) 311-511 
Dékáni Hivatal: (66) 311-592   Fax: (66) 311-550 ... További információ »

Ingyenes online nyelvoktatás a Ring Nyelvstúdióban!
Csatlakozz Te is Magyarország legnagyobb online nyelviskolájához, tanulj és gyakorolj minden nap akár hat nyelven... További információ »

Keresztféléves képzések!
Ismét egy újabb jelentkezési határidő (november 15.) látott napvilágot, mely a keresztféléves képzésekre történő jelentkezés végső időpontja. Mivel 15-e munkaszüneti napra esik, ezért november 16. lett a hivatalos dátum... További információ »

Bonus Nyelviskola
Angol, német, spanyol, olasz és francia intenzív nyelvtanfolyamok a Bonus Nyelviskolában már 389 Ft-tól. www.bonusnyelviskola.hu

Nyílt napok 2009-2010!
Idén is, mint ahogy minden évben október vége és február között nyílt napokat szerveznek a főiskolák, egyetemek... További információ »

MINŐSÉGI MŰVÉSZETI KÉPZÉSEK - ÓBUDAI KÉPZŐ
Még fogad pótfelvételizőket FESTŐ, KÉPGRAFIKA, ALKALMAZOTT GRAFIKA, ANIMÁCIÓ és ALKALMAZOTT FOTOGRÁFUS szakokra az ÓBUDAI KÉPZŐMŰVÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Gyakorlóhelye... További információ »

Fabriczius József Esti Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola
Képzéseink a 2009/2010-es tanévben... További információ »

Csatlakozzon
a 2009-2010-es tanévben már megkezdődött
felsőfokú szakképzéshez! További információ »

Nem sikerült a felvételi?
        Lecsúsztál a pótjelentkezésektől?
                Ugye, nem akarsz egy évet várni, hogy újra felvételizz? További információ »

A BUDAI RAJZISKOLA
Pótjelentkezés a kétéves, nappali tagozatos OKJ képzésre... További információ »

Alexander-technika - a diákok szájából...
További információ »

Pótbeiratkozás az alábbi filmes és mozis OKJ-s tanfolyamokra a MOZIINFO Kft-nél
Mozigépész, moziüzemvezető, filmforgalmazó, szinkronasszisztens, szinkronszínész, szinkrondramaturg, műsorvezető riporter. További információ »

2010-BEN KÖZÉPISKOLÁBA FELVÉTELIZŐK FIGYELEM!
A Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület ismét megrendezi TOVÁBBTANULÁSI TÁJÉKOZTATÓ NAP elnevezésű térítésmentes programját 8. osztályos diákok, szüleik, tanáraik részére néhány nagyobb városban. További információ »

Még mindig lehet jelentkezni!
TOVÁBBTANULÁS ÉRETTSÉGI UTÁN
A KOTK és a KOTK Külgazdasági Szakközépiskola sokféle választási lehetőséget kínál... tovább »

INGYENES REHABILITÁCIÓS GAZDASÁGI MENEDZSERKÉPZÉS INDUL
A Károly Róbert Főiskola Rehabilitációs gazdasági menedzser szakirányú továbbképzést indít. A Főiskola Magyarországon egyedülinek számító kurzusra 2009. augusztus 31-ig várja a jelentkezőket. A legjobb eredménnyel felvételt nyert 126 hallgató ingyenesen vehet részt az októberben induló levelező képzésen! tovább »

Országos Szakképzési Tanévnyitó Értekezlet
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szervezésében kerül megrendezésre a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által szervezett Országos Szakképzési Tanévnyitó Értekezlet... tovább »

A hallgatóknak csak egy része tart a világgazdasági válságtól
Az Educatio Nonprofit Kft. - Országos Felsőoktatási Információs Központ megbízásából személyes megkeresésen alapuló, standard kérdőíves vizsgálatra került sor 2009 májusában és júniusában a hazai felsőoktatási intézmények nappali munkarendben tanuló hallgatói körében. 2006-ban, vagyis jóval a válság előtt is megkérdeztük a hallgatókat arról, hogy milyennek látják az elhelyezkedési esélyeiket a végzés után, egy-két éven belül... tovább »

A hallgatók a diplomától magas fizetést és a munkanélküliség elkerülését várják
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által vezetett Diplomás pályakövetés 2009. kutatási program első lépéseként országos vizsgálatra került sor közel nyolcezer hallgató személyes megkérdezésével. A nappali alapképzésben tanuló hallgatók többek között részletesen értékelték egyetemüket, főiskolájukat, az ott szerezhető diploma munkaerő-piaci értékét, továbbá beszámoltak elhelyezkedési terveikről és várakozásaikról... tovább »

Tanuljon tovább a Zsigmond Király Főiskolán!
Legyen Ön is a ZsKF hallgatója! Nálunk négy közgazdasági, két bölcsész, négy társadalomtudományi alap-, valamint két mesterszak közül választhat! Minőségi képzés, gyakorlati ismeretek, piacképes tudás... tovább »

OKTÁV SZAKKÉPZŐ ÉS KOLLÉGIUM
Akit az idén nem vettek fel, az újragondolja a tanulással, munkával kapcsolatos teveit. Akár újra meg akarja valaki próbálni a felvételit, akár lemond róla, idén ősztől az egyik lehetőség a szakmaszerzés... tovább »

"Hat hónap az ideális szakmai gyakorlat"
Kamarai szemmel a diplomás pályakövetésről

A diplomás pályakövetéssel kapcsolatos kérdésünkre Dirk Wölfer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) kommunikációs vezetője elmondta, hogy véleménye szerint a pályakövetés eredményei segítik a felsőoktatási döntéshozók munkáját, másrészt hasznosak a hallgatóknak, akik ezen információk birtokában tudatosabban tervezhetik karrierjüket. Hangsúlyozta továbbá, hogy az egyetemi évek alatti szakmai gyakorlat akkor ideális, ha legalább 6 hónapig tart... tovább »

Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola
A Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola 2002 óta indít felsőfokú, emelt szintű és középfokú szakképzéseket nappali és esti tagozaton, alkalmazkodva a munkaerő-piaci igényekhez. Az iskolába jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány. Felvételi nincs, a tanulókat a jelentkezés sorrendjében fogadja az intézmény, míg a személyesen vagy online módon jelentkezőket egészen augusztus végéig várják...
tovább »

Esélyek friss diplomásként
Mit csinálnak a korábban végzettek?

"Egy diploma megszerzése nem jelent végleges pályaválasztást, az alapképzettséghez képest más területen is el lehet helyezkedni. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyien dolgoznak bölcsész diplomával az üzleti életben trénerként, HR-esként, üzleti szolgáltató központban, fejvadászként vagy éppen karrier-tanácsadóként." tovább »

Holnapig lehet módosítani, hol tanulj tovább
Most, amikor a finisébe érkezik a felvételi eljárás, még van egy napjuk a felvételizőknek, hogy megváltoztassák a jelentkezéseik sorrendjét. Amikor a felvételizők ezidőtájt ezen gondolkodnak, azt is hasznos lenne tudni, hogy a választott képzés után, diplomájukkal mit tudnak majd kezdeni a munkaerőpiacon... tovább »

Növekvő generációs különbségek Amerikában
Nem újdonság, hogy a fiatalok és az idősek nem mindenben értenek egyet. Azonban a két generáció között már évtizedek óta nem mértek ilyen nagyarányú nézetkülönbséget - állítja egy amerikai közvélemény-kutató cég... tovább »

Öregdiákok és a webközösség
Az Educatio Kht. "Közösségi weboldalak és alumni szervezetek" címmel szervezett szakmai találkozót június 24-én a Hallgatói Információs Központban. A rendezvényen a felsőoktatási intézmények képviselői mellett az IWIW egyik kitalálója is jelen volt... tovább »

Nyári záróvizsgák a Károly Róbert Főiskolán
Közel 700 közgazdász- és mérnökjelölt hallgató ad számot tudásáról 2009. június 22-25. között a Károly Róbert Főiskola nyári záróvizsgáin... tovább »

Történelem érettségi
2005 az új típusú érettségi bevezetésének éve volt. Mi változott? Minden. A vizsgareform meghatározó eleme a képességjellegű követelmények (kompetenciák) hangsúlyossá tétele, számonkérése... tovább »

Az ELHouse Nyelviskola Érd és a régió első ANGOL nyelviskolájaként 1991-ben alakult.
Mottónk: "A nyelvtanulást és a nyelvtudás megszerzését 'az élethosszig tartó tanulás', a kultúra és az 'európaiság' részének tekintjük. Tanfolyamjaink elvégzése életkortól függetlenül lehetővé teszi hallgatóink számára, hogy napjaink kihívásainak jobban meg tudjon felelni, legyen az információszerzés, tájékozódás a világban, munkaerő-piaci vagy továbbtanulási esélyeinek növelése. Célunk, hogy hallgatóinkat hozzásegítsük olyan nyelvtudás megszerzéséhez, amelynek segítségével az idegen nyelv aktív használójává válhat." ...
tovább »

A Híd Európában Közhasznú Egyesület jóvoltából kezdetét veszi egy könyvvásár!
25-40% kedvezménnyel juthat most hozzá jogi könyvekhez ... tovább »

Dr. Gere Tibor professzor kitünetése
Az Orosz Mezőgazdasági Akadémia Elnöksége külföldi tagjának, Dr. Gere Tibor professzornak 70. születésnapja alkalmából a magyar és az orosz tudományos együttműködés területén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért kitüntetéses oklevelet adományozott... tovább »

Magyar érettségi
Könyvünk azzal a céllal készült, hogy az érettségire készülők nagyobb rutinra tehessenek szert, mire az írásbeli magyar érettségiig eljutnak... tovább »

Az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskola
Az 1995 óta működő alapítványi fenntartású kétéves, nappali tagozatos szakképzést nyújt a felvételt nyert, érettségizett korosztálynak... tovább »

Heller Farkas Főiskola
10 érv, amiért érdemes a Heller Farkas Főiskolát választanod... tovább »

ECL NYELVVIZSGA - A MAI KOR KÖVETELMÉNYEINEK MEGFELELŐ NYELVVIZSGA
Az ECL az egyetlen olyan nemzetközi nyelvvizsgarendszer, amelynek nemcsak képviselete van hazánkban, hanem maga a nemzetközi központ is Magyarországon működik... tovább »

PTE MŰVÉSZETI KAR ZENEMŰVÉSZETI INTÉZETE
A PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete várja azokat a jelentkezőket, akik a zenélést hivatásukká szeretnék tenni... tovább »

Európai Üzleti Polytechnikum
Iskolánk 1990-ben az Institute of Commercial Management (ICM) nemzetközi oktatási és vizsgaközpont hálózati bázisán alakult, közép- és felsőfokú szakképző intézményként... tovább »

Pont nem a PONT a lényeg!
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola

Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola a két, központi felvételi rendszerbe tartozó alapképzésén (gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel) kívül az Oxford Brookes University Bachelor szakjait is kínálja, s utóbbiakon nincs a magyar rendszernek megfelelő pontszámítás... tovább »

Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Intézményünk alapítványi iskola, de tandíjmentes. Jól felszerelt osztálytermek, tanműhelyek, több ezer kötetes könyvtár, a legmodernebb számítógépek biztosítják a tudás megszerzéséhez szükséges feltételeket...
tovább »

Szeretne jó elhelyezkedési és karrierlehetőséget nyújtó végzettséget?
Szeretné elkerülni a diplomás munkanélküliséget eredményező főiskolai és egyetemi tömegképzéseket? Válassza a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karát! ... tovább »

Sämling Kft.
Szeretnél kitűnni diáktársaid sorából?
Szívesen tanulnál, fejlesztenéd képességeidet, készségeidet?
A Sämling Kft. 20 éve szervez képzéseket, tréningeket Budapesten... tovább »

Amerikai sziget a magyar felsőoktatásban
CEU Business School

A magyar középiskolások körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a külföldi egyetemek. Ma már szinte természetesnek számít egy vagy két szemesztert külföldön végezni, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a teljes képzésüket idegen nyelvű programon szeretnék eltölteni... tovább »

Bemutatkozik a Német-Magyar Kamara (AHK) Képző Központ Egyesülete által fenntartott
GtB Szakképző Iskola

A Német-Magyar Képző Központ által fenntartott érettségi utáni szakképzésekkel foglalkozó csúcstechnológiával felszerelt GtB Szakképző Iskola igényes belső kiképzéssel, kitűnő szakembergárdával egyedülálló körülményeket és feltételeket biztosít a díjtalan szakképzésein részt vevő, tanulmányaikat 18-22 éves korban megkezdő fiataloknak... tovább »

A JÖVŐ VELÜNK VAN
Állandóan bővülő képzési kínálat és milliárdos fejlesztések a Kecskeméti Főiskolán

Változatos képzések, gyakorlatorientált oktatás A Kecskeméti Főiskola az igényeknek megfelelően állandóan bővíti, fejleszti képzési kínálatát - hangsúlyozza dr. Danyi József rektor. A GAMF Kar most a gépjárműgyártási szakirány beindításán dolgozik, ami később önálló szakká nőheti ki magát... tovább »

A Budapesti Műszaki Főiskola
Az intézmény az ország legnagyobb műszaki főiskolájaként ez évben ünnepeli első jogelődje alapításának 130. évfordulóját. A főiskola a globális felsőoktatási piac aktív szereplőjeként minőségi és versenyképes szolgáltatást nyújt, emberközpontú, egész életen át történő kötődést és tanulást biztosít. Hazai és nemzetközi versenyképességét a legkorszerűbb eszközök és módszerek alkalmazására építi... tovább »

Életed legszebb éve - az EF-fel!
Egy évet külföldön tölteni olyan élmény, amelyet soha nem felejt el az ember. Nyelviskolai Tanéved után tökéletes nyelvtudással, első munkatapasztalattal és bizonyítványokkal térsz haza... tovább »

Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Népegészségügyi Kar
Az egészség nem pusztán következménye a társadalmi, gazdasági jólétnek, de annak megteremtéséhez szükséges alapfeltétel is. Könnyű belátni: jólétet egy országban csak egészséges lakosság tud teremteni. Az egészségtudatosság elterjesztéséhez, a betegségek megelőzéséhez szakemberekre van szükség. 2005 decemberében, közel 1 évtizedes, kormányzati támogatású oktatásfejlesztési tevékenység eredményeként jött létre Magyarország első Népegészségügyi Kara a Debreceni Egyetemen... tovább »

BKF nyílt nap Kepes Andrással
Idei utolsó nyílt napját rendezi meg a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola február 7-én. A diákokkal közösen leforgatott vírusfilm, illetve a főiskola rádiójával közösen létrehozott műsorszámot követően ezúttal Kepes András íróval, televíziós műsorvezetővel színesítik a rendezvény programját... tovább »

Budapesti Műszaki Főiskola, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar az 1879-ben megnyílt Budapesti Állami Közép-Ipartanoda, majd 1898-tól a Magyar Királyi Állami Felső-Ipariskola iparoktatási hagyományait viszi tovább. Az intézmény olyan nagy hírnévre szert tett tanárai mint Petrik Lajos, Jalsoviczky Géza, Arany Dániel, Edvi Illés Aladár, Faragó Ödön, Lencz Ödön, Klemp Gusztáv, vagy tanítványai mint Galamb József, a Ford-T főkonstruktőre és még sokan mások, nagyban hozzájárultak a hazai gépipar fejlesztéséhez... tovább »

Egy jó léPÉs! - Pannon Egyetem
Ahol az értelem és az érzelem találkozik

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem a hazai felsőoktatási intézmények között az élvonalban foglal helyet. Ezt bizonyítja a Népszabadság Felsőoktatás felsőfokon című különszámának TOP 40 rangsora, melyben a Pannon Egyetem az előkelő 5. helyezést érte el... tovább »

SZTE: Több mint 250 képzés a vidék legjobb egyetemén
A tizenkét karú Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a vidék egyik legjelentősebb tudásközpontjaként a teljes lineáris képzéssel várja a fiatalokat 2009-ben is. A múlt értékes hagyományait tudatosan átörökítő, a jelen változásaihoz rugalmasan alkalmazkodó intézmény minden tudományterületen gyakorlatorientált képzéseket és alkalmazható tudást nyújt hallgatóinak... tovább »

Debreceni Egyetem Műszaki Kar
A Debreceni Egyetem Műszaki Kara 2009 szeptemberében indítja a Mechatronikai mérnök alapképzését épületmechatronikai szakirányon... tovább »

Pécsi Tudományegyetem
Miért válaszd a Pécsi Tudományegyetemet?... tovább »

CCUSA Magyarország Kft.
A CCUSA magyar fiataloknak ajánl több olyan érdekes programot, melyek révén fejleszthetik nyelvtudásukat, munkatapasztalatot és képzettséget szerezhetnek, miközben beutazzák a világot és új barátokkal találkoznak... tovább »

Zsigmond Király Főiskola
Kiváló oktatók, remek és időtálló ismereteket átadó képzés - erre vállalkozott a kapuit az ezredfordulón megnyitó Zsigmond Király Főiskola. Közel egy évtized után, számos felmérés és rangsor ismeretében alapos okunk van azt mondani: megcsináltuk, amire alapítóink vállalkoztak. A ZSKF nemcsak piacképes tudást és a legújabb elvárásoknak megfelelő ismereteket nyújt hallgatóinak, hanem azt is megtanítja, hogy ezeket milyen formában tudják a leghatékonyabban hasznosítani későbbi karrierük során... tovább »

SZTE Gyógyszerésztudományi Kar
Szegeden 1921 óta folyik gyógyszerészképzés, a kezdetek óta több mint 4500 gyógyszerész szerzett diplomát. A Kiválósági Hely kitüntetés és a Felsőoktatási Minőségdíj ezüst fokozat elismerés a Karon oktatók magas színvonalú munkáját bizonyítja. Az oktatók képzettsége és tapasztalata garancia arra, hogy a modern kor követelményeinek megfelelő gyógyszerész szakemberek kerüljenek ki a 10 féléves képzés végén... tovább »

Educatio 2009 - egy látogató szemével
Tömeg. Mindenütt diákok - üldögélnek a földön, nézegetik a prospektusokat, láthatóan örülnek az ELTE feliratú vászonszatyornak, a repi tollaknak. Tömeg. Minden tele van fiatalokkal. Érdeklődő, lelkes, továbbtanulni vágyó fiatalokkal... tovább »

SZENT ISTVÁN EGYETEM Víz- és Környezetgazdálkodási Kar, Szarvas
A Szent István Egyetemhez 2009. január 1-jével integrálódott Víz- és Környezetgazdálkodási Karon a képzés több mint 200 éves múltra tekint vissza. Napjainkban a Karon a képzés súlypontját a környezetgazdálkodás, környezetvédelem, vidékfejlesztés, vízgazdálkodás diszciplínái adják... tovább »

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája
18-22 éves érettségizett, OKJ-s bizonyítvánnyal nem rendelkező fiataloknak kínál tandíjmentes, felső vagy középfokú, versenyképes szakképesítést nappali és esti tagozaton... tovább »

Negyedik nyílt napra hív a Károly Róbert Főiskola
2009. január 24-én sorrendben a negyedik, egyben utolsó felvételi tájékoztató - nyílt - napját rendezi a Károly Róbert Főiskola... tovább »

Nyílt napok januárban az egyetemeken, főiskolákon
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is januárban tartja a legtöbb felsőoktatási intézmény nyílt napját... tovább »

Diákhitel
2008. december 15-ig igényelhető még az őszi félévre esedékes Diákhitel mindazok számára, akik eddig még nem éltek ezzel a lehetőséggel. Ha a diák eddig az időpontig beadja az igénylését, akkor 2009. január 15-én, a szemeszter utolsó kifizetési napján az igényelt összegtől függően akár 250 000 forintot is kaphat... tovább »

Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2009
2008. december 15-én jelenik meg a 2009 szeptemberében induló felsőoktatási képzések tájékoztató kötete, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató... tovább »

Nyílt napok decemberben az egyetemeken, főiskolákon
November vége van, és már számos felsőoktatási intézmény megtartotta nyílt napját. Decemberre is ugyanennyi főiskola és egyetem ütemezte be magának a nyílt nap megrendezését... tovább »

A központi írásbeli felvételi
November 21-én közzétették az Oktatási Hivatal honlapján a középiskolai központi felvételit írató iskolák listáját. A közzététel kapcsán nyilvánvalóvá vált a diákok számára, hogy egyre közelebb van magának az írásbelinek az időpontja, azaz 2009. január 23-a és 24-e... tovább »

Pályázati lehetőségek
Újabb pályázati lehetőségek nyílnak meg december 1-jétől a kompetenciaalapú oktatás fejlesztésére, a tanulói esélyegyenlőség javítására... tovább »

Központi felvételit írató iskolák
November 21-én felkerül az Oktatási Hivatal honlapjára a középiskolai központi felvételit írató iskolák listája. A listából kiderül, hogy hol írhat a diák központi felvételit... tovább »

Hiányok a nyelvtudásban
A modern társadalomban nélkülözhetetlenné vált az anyanyelven kívüli más idegen nyelv ismerete, hiszen ha csak szűk környezetünkben körbenézünk, láthatjuk, rengeteg az idegen nyelvű felirat, kifejezés... tovább »

Felvételi tájoló 2009
Megjelent a Felvételi tájoló 2009 című kiadvány, amely a pályaválasztáshoz nyújt segítséget, a felsőoktatásba felvételizni vágyók számára... tovább »

E-felvételi
2008. december 15-én nemcsak a felvételi tájékoztató jelenik majd meg, hanem maga a felvételi is elindul, ugyanis december 15-től lehet használni az e-felvételit... tovább »

Egyetemek rangsora
Idén is megjelent az egyetemek rangsorát tartalmazó Felvi-rangsor, melyben az intézmények vizsgálata újabb szempontokkal bővült, azonban a rangsorolás módszere a régi... tovább »

Őszi érettségi
A november 20. és november 28. között megrendezendő középszintű szóbeli vizsgákkal véget érnek az őszi érettségi vizsgák... tovább »

Szakiskolai ösztöndíjrendszer
A hiányszakmákba jelentkezők gyarapodását várja a kormány a 2009. szeptember elsejétől bevezetni tervezett szakiskolai tanulmányi ösztöndíjrendszertől... tovább »

A felsőoktatási felvételi
A felsőoktatási felvételi összetett rendszere sokaknak gondot okoz. A most következő írás ebben a kusza rendszerben szeretne eligazítást, segítséget nyújtani... tovább »

Természettudományok
Lehetséges, hogy biológiából, földrajzból, kémiából vagy fizikából, netán integrált természettudományokból kötelezővé teszi az oktatási tárca az érettségit... tovább »

Nemzetközi felsőoktatási rangsor
A legrangosabb nemzetközi egyetemek 500-as listájába idén is csak két magyar intézmény, az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem jutott... tovább »

Minimum ponthatár változása
Változhat a felsőoktatási felvételi minimum ponthatára, ha november 18-án a Magyar Rektori Konferencia elfogadja azt a javaslatot, mely szerint a jelenlegi 160 pontról 200 pontra emelnék azt a minimum határt, amelytől a felsőoktatásba felvételt nyerhetnek a hallgatók... tovább »

Nyílt napok novemberben az egyetemeken, főiskolákon
A 2008-2009-es tanév végén érettségiző diákoknak rövidesen el kell gondolkodniuk a továbbtanulásról. A döntéshez szükséges információk többségét megtudhatják a felsőoktatási intézmények által tartott nyílt napokon, ahol megismerkedhetnek az adott főiskolával, egyetemmel... tovább »

Nyílt napok az egyetemeken és főiskolákon
Elérkezett az egyetemi nyílt napok időszaka. Novembertől február közepéig szinte minden egyetem és főiskola megtartja egyetemi, kari nyílt napjait... tovább »

Őszi felvételi
November 15-ig lehet jelentkezni az őszi felvételi eljárás keretében a felsőoktatási intézményekbe... tovább »

Őszi érettségi
Kezdetét vette az őszi érettségik időszaka. Országszerte több mint 140, központilag kijelölt középiskola várja a 100-nál is több tárgyból valamilyen formában vizsgát tevő nebulókat... tovább »

A 2008/2009-es tanév rendje
Szeptember 1-jén megkezdődött a 2008/2009-es új tanév az összesen 1 364 000 általános és középiskolás tanuló számára. Idén is csökkent az oktatásban részt vevő diákok száma. Általános iskolákban a tavalyi 809 ezer helyett 795 ezer, míg középiskolákban 575 ezer helyett ebben az évben már csak 569 ezer diák tanul. Az elsősök számát tekintve általános iskolába 101 ezer nebuló iratkozott be, míg középiskolába 124 ezer felvételiző jutott be... tovább »

Szakmaszerzés
Akit az idén nem vettek fel, az újragondolja a tanulással, munkával kapcsolatos terveit. Akár újra meg akarja valaki próbálni a felvételit, akár lemond róla, idén ősztől az egyik lehetőség a szakmaszerzés... tovább »

Beszámíthatóak a felvételinél
A májusban letett nyelvvizsgák is beszámíthatók a pontszámításnál, még akkor is, ha nincs meg időben a keményfedeles bizonyítvány. Elektronikus úton lekérhetjük a jelentkezők sikeres nyelvvizsga-eredményeit, ha a felvételiző ehhez írásban hozzájárul... tovább »

Szóbeli érettségi
2008. június 5-én megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák, június 11-ig emelt szinten adnak számot a tanulók tudásukról, a középszintű vizsgák június 16. és június 27-e között lesznek. Az Oktatási Hivatal a csaknem 124.415 vizsgázónak 181 vizsgahelyszínen tart emelt szintű szóbeli vizsgákat, összesen 1.134 középiskolában szerveznek szóbeli érettségit... tovább »

Érettségi 2008
2008. április 29-én az Oktatási és Kulturális Minisztérium tájékoztatást tett közzé honlapján a 2008. évi májusi és júniusi vizsgák rendjéről. Az idei év felvételi dátumai mellett egyéb,  érdeklődésre számot tartó kimutatásokat is nyilvánosságra hozott, melyből most részleteket közlünk minden érettségiző és az érettségi iránt érdeklődő diák részére...
tovább »

Felvételi többletpontok
Bár február 15-ével a felvételire jelentkezés határideje lezárult, több nyitott kérdés maradt a tanulmányaikat egyetemen vagy főiskolán folytatni kívánó érettségizők számára... tovább »

Beszámíthatóak a felvételinél A májusban letett nyelvvizsgák is beszámíthatók a pontszámításnál, még akkor is, ha nincs meg időben a keményfedeles bizonyítvány. Elektronikus úton lekérhetjük a jelentkezők sikeres nyelvvizsga-eredményeit, ha a felvételiző ehhez írásban hozzájárul... tovább »

Szóbeli érettségi 2008. június 5-én megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák, június 11-ig emelt szinten adnak számot a tanulók tudásukról, a középszintű vizsgák június 16. és június 27-e között lesznek. Az Oktatási Hivatal a csaknem 124.415 vizsgázónak 181 vizsgahelyszínen tart emelt szintű szóbeli vizsgákat, összesen 1.134 középiskolában szerveznek szóbeli érettségit... tovább »

Érettségi 2008 2008. április 29-én az Oktatási és Kulturális Minisztérium tájékoztatást tett közzé honlapján a 2008. évi májusi és júniusi vizsgák rendjéről. Az idei év felvételi dátumai mellett egyéb,  érdeklődésre számot tartó kimutatásokat is nyilvánosságra hozott, melyből most részleteket közlünk minden érettségiző és az érettségi iránt érdeklődő diák részére... tovább »

Felvételi többletpontok Bár február 15-ével a felvételire jelentkezés határideje lezárult, több nyitott kérdés maradt a tanulmányaikat egyetemen vagy főiskolán folytatni kívánó érettségizők számára... tovább »

45 éves a felsőfokú kertészképzés Gyöngyösön A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán a kertészeti valamint a szőlészeti-borászati oktatás és kutatás... tovább »

 

Esélyegyenlőség a felsőoktatásban Rendelet által meghatározott, de felsőoktatási intézmények által kivitelezett esélyegyenlőség. Többletpontokra jogosultak a... tovább »

 

Jelentkezési határidő az érettségire Február 15-ig jelentkezhetnek a diákok a tavaszi érettségi vizsgákra... tovább »

 

Országos kompetenciamérés tesztgyűjtemény 10. osztályosoknak A kompetenciamérésre felkészítő könyveink közül a legújabb... tovább »

 

Központi felvételi 2008 2008. január 25-én és 26-án írták meg a felvételit azok a kisdiákok... tovább »

 

 

Segítség a felkészüléshez - könyvajánló Megjelent legújabb könyvünk, Angol érettségi feladatsor-gyűjtemény - Középszinten címmel. A kiadvány, a Kiadó többi középiskolásoknak szóló könyvéhez hasonlóan 10 feladatsort tartalmaz, melyek mindegyike az érettségiző korosztály érdeklődéséhez igazodik. A kötethez megoldókulcsot is mellékeltünk, így kiválóan alkalmas otthoni, önálló gyakorlásra, de a tantermi munkában is jól használható... tovább »

» Vissza a hírekhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponthatárok 2018